קשירת טחורים

קשירת טחורים היא פעולה לטיפול בטחורים פנימיים גדולים, הטומנת בחובה סיכון נמוך שיכולה לשפר את איכות החיים, ולעיתים יש צורך לחזור עליה מספר פעמים. הטיפול מתבצע במסגרת המרפאה ובד"כ אינו כואב מאד משום שבאזור הקשירה יש מעט עצבים. הקשירה מתבצעת בעזרת מכשיר מיוחד, שמניח גומייה זעירה על בסיס הטחור הפנימי, ובעזרתה חוסמים את אספקת הדם לטחור. האזור הקשור בבסיס הטחור והגומייה נופלים לאחר מספר ימים והמקום נרפא בד"כ תוך יצירת צלקת המאפשרת קיבוע של הטחור והקטנת זרימת הדם אליו הקשירה גורמת לעיתים לתחושת אי- נעימות, לדמם קל וכאב קל בימים הראשונים.

צריבה באמצעות קרן לייזר משמשת גם היא לטיפול בטחורים. קימות שתי טכניקות צריבה הגורמת לכוויה בחלקו הפנימי של הטחור, לכיווץ כלי-הדם של הטחור ויוצרת צלקת המכווצת את הטחור.

צריבה מכוונת דופלר של כלי הדם המזינים את הטחורים מתאים בעיקר לטחורים מדממים . ייחודה של פעולה זו הוא בהחלמה קלה ביחס לטיפולי טחורים אחרים.

סיבוכים אפשריים:

קשירת טחורים היא פעולה שגרתית המבוצעת בתדירות גבוהה על ידי רופאים המתמחים בטיפול בטחורים. הפעולה בטוחה למדי ושעור הסיבוכים בה נמוך. לעתים נדירות מופיעים בכל זאת סיבוכים, ויש להיות מודע להם.

 

  • כאב: לאחר קשירת טחורים יש כאב קל ותחושת אי נוחות למשך מספר ימים. במידת הצורך ניתן לקחת משככי כאבים פשוטים כגון אקמול ואופטלגין. לא מומלץ ליטול משככי כאבים המכילים אספרין או כאלה המעקבים את קרישת הדם, כמו אתופן, נורופן, אדויל. אם מופיע כאב עז שלא מגיב לטיפול פשוט, יש לפנות לכירורג המטפל או לחדר המיון.
  • דימום: מספר ימים לאחר קשירת הטחורים, בעת שהאיזור הקשור נושר, יש דימום קל, לעיתים ללא קשר ליציאה. אם מופיע דימום ניכר שגורם לתחושת חולשה, סחרחורת וכדו', יש לפנות לכירורג המטפל או לחדר המיון.
  • אם הנך נוטל תרופות המעכבות את קרישת הדם, כמו אספירין או קומדין, יש להודיע לכירורג המטפל לפני קשירת הטחורים!!
  • זיהום: זיהום באיזור פי הטבעת לאחר קשירת טחורים הוא נדיר ביותר. אולם אם מופיע חום מעל °38 המלווה בכאב עז ולעיתים קושי במתן שתן יש לפנות לחדר המיון בהקדם.

 

לאחר קשירת הטחורים, חשוב להיות במעקב של כירורג המומחה בתחום זה, בכדי להעריך את יעילות הטיפול. אנו מאחלים לכם הצלחה בטיפול ובכל שאלה אנא אל תהססו לפנות אלינו.